Companie

UN TIPAR DE CINCI STELE

Tipografia Filaret are istorie si traditie, fiind infiintata in anul 1893 ca tipografie a Cailor Ferate Romane, aflate sub administratia statului. Aparitia tipografiei a fost o consecinta a intensificarii activitatii cailor ferate din acea vreme, fiind necesare foi si state de personal, carnete si livrete de lucratori, formulare comerciale pentru gari, circulare si ordine de servicii, etc.

La inceput tipografia a avut numai 3 masini si 40 de angajati condusi de un functionar de la Serviciul Economat.In anul 1919 activitatea tipografiei era de trei ori mai mare decat la inceput, iar in 1930 a ajuns la 240 de lucratori si a fost mutata intr-o cladire noua  aflata in apropierea Garii Filaret.

In aceasta perioada tipografia si-a diversificat activitatea prin tiparirea de carti si brosuri particulare, in plus fata de necesitatile CFR.

Mersul Trenurilor Mersul Trenurilor
Aici au fost tiparite prima data Calendarul Cailor Ferate, Foaia Oficiala CFR, Revista CFR, Buletin CFR, ziare, Foaia Licitatiilor CFR, Buletin Statistic CFR (in limbile romana, germana si franceza), Buletin Bibliografic CFR (publicatie lunara dedicata specialistilor din domeniu)
  

Societatea Tipografica Filaret SA, cunoscuta pentru traditia tiparirii Mersului de Tren, cat si a altor tiparituri cu specific feroviar dar si pentru  diverse lucrari din domeniul tiparului si finisarii de legatorie, este o tipografie capabila sa execute comenzi variate avand in vedere ca dispune de o paleta diversificata de utilaje care asigura diferite manopere din domeniul tipografic: amintim aici linia de brosare mecanica KOLBUS.

Tipografia isi doreste sa se mentina la nivel de top pe piata de tipar si sa fie un competitor de seama in domeniul in care activeaza.

Societatea Tipografica Filaret poate face fata oricarei provocari din domeniu, personalul fiind specializat pe functii si meserii cu specific tipografic si poate asigura executia la nivel calitativ superior a unei game de lucrari traditionale, colectivul de productie  fiind deschis la tot ce apare nou pe piata tiparului.

Tipografica Filaret a realizat in timp formularistica necesara activitatii cu specific feroviar cat si imprimate comune pe economie si lucrari speciale.

La nivel structural CFR, ca filiala CFR, tipografia a executat de-a lungul timpului Instructii de miscare si circulatie, monografii, registre.

Tipografia executa carti, mape, pliante, brosuri, reviste, caiete, bilete si legitimatii, autorizatii de transport, bonuri cu valoare fixa...

In prezent, tipografia tipareste si livreaza Buletine de Avizare si Restrictii Viteza, Foi Oficiale CFR, Buletine Comerciale CFR, carti de vizita.

Totodata, in cadrul activitatii de productie, executam, la comanda lucrari de inseriere si numerotare, stantare, aplicare perfor.

Ne straduim sa ne respectam sloganul: Societatea Tipografica Filaret, iesita din tipare...

 

Politica Societatii in domeniul Calitatii, Mediului si SSM